FAQ sv

Vad är JAWPEER?

JAWPEER är ett redskap för att stimulera munnen. En ask med nya miljövänliga tuggprodukter, CHEW PEER. De är som reusable chewing gum, fast mycket bättre. CHEW PEER behåller samma form när de tuggas. De klibbar inte fast och stelnar inte mellan användningarna.

Vad används JAWPEER till?

JAWPEER används till att träna ansiktsmusklerna. Dessa muskler kräver mycket blod när du tuggar. Därför ökar blodflödet via halspulsådern till huvudet. Det har också goda effekter på hjärnan. JAWPEER kan därmed även öka koncentrationen och motverka stress.

Är inte tuggummi lika bra?

Nej, därför att tuggummi har inte samma tuggmotstånd som CHEW PEER. Det ger inte lika effektiv träning för ansiktsmusklerna. Därför ger det heller inte lika mycket blodflöde i hjärnan.

Vad kan CHEW PEER användas till?

CHEW PEER tränar ansiktets muskler. Träningen kan ger vackrare ansikte och motverkar rynkor, samtidigt som huvudet får mer blod än om man tuggar tuggummi. Blodet ger hjärnan syre och energi. Därför kan CHEW PEER skydda din hjärna mot stress, ökar koncentrationen och göra dig piggare.

Kan JAWPEER underlätta om man har ADHD?

Troligen kan det underlätta vid ADHD. Forskning har visat att tuggning kan öka koncentrationen. Om det beror på ökat blodflöde i hjärnan så kan JAWPEER även hjälpa vid ADHD. Personer med ADHD har ofta hög energiförbrukning i hjärnan, vilket gör att de får svårt att koncentrera sig och vara stilla en längre stund. JAWPEER innebär att man arbetar med kroppens starkaste muskler utan att springa omkring. Testanvändare med ADHD har berättat att det hjälper dem. Kontakta oss om du är intresserad av att forska på ADHD och JAWPEER.

Kan JAWPEER motverka demens?

Flera vetenskapliga undersökningar har sett att det finns ett samband mellan nedsatt tuggförmåga och försämrad hjärnfunktion, men de vet inte exakt hur sambandet ser ut. En hypotes är att tuggningen särskilt stimulerar vissa delar av frontala hjärnbarken. Därför skulle tuggning kunna motverka demens. Vi vill gärna göra pilotstudie om detta och söker forskare som är intresserade. Kontakta info@jawpeer.se

Kan JAWPEER användas för att minska käksmärta?

Kanske. Våra kroppar är gjorda för att använda käkarna mycket. Därför beror käksmärta sannolikt på för litet snarare än för mycket tuggande. Käkträning kan minska problemen och JAWPEER kan bli ett smidigt redskap för att träna bort käksmärta. En pilotstudie är planerad i samarbete med tandläkarhögskolan i Malmö, men problem med Corona har hittills hindrat studien från att genomföras.

Vilken hårdhet ska man välja?

JAW PEER Collection är gjord för att du ska kunna prova dig fram till vilken som passar just dig. Tills dess är det egna omdömet som gäller. CHEW PEER medium om du inte har en aning. Har du starka käkar och vill träna ansiktsmuskler så kan du välja HARD. Om du vill relaxa och brukar ta bara en (1) bit tuggummi så passar kanske SOFT.

Vad är skillnaden mellan JAW PEER och CHEW PEER?

CHEW PEER är ett redskap att tuggträna med. JAW PEER är verktygslådan. Den som består av en ask, flera olika CHEW PEER och instruktioner. JAW PEER, JAWPEER AB är också namnet på företaget.

Vad gör man om man vill forska på JAW PEER?

Kontakta info@jawpeer.se. Företaget är kunskapstörstigt och brinner för att utforska sambanden mellan tuggande och olika fysiologiska processer som det kan stimulera. Vi vill även gärna forska på produktlivscykeln och optimering av design, miljö och material samt affärsutveckling.

Hur gör man ren CHEW PEER?

Koka dem en minut, det är säkrast. Använd bara vanligt vatten. Annars kan du skölja av dem eller borsta ren med tandborste, men om du kokar kan du vara helt säker.