Konsten att tugga

Konsten att tugga kräver något att tugga på. Bilden föreställer en gammal tuggummiautomat.

Konsten att tugga syftar både på tuggning och det som tuggas. JAWPEER öppnar nya möjligheter för båda. Tuggning är både en passion och en motion. Elastiska tuggummin är i första hand designade för att tilltala munnen. Liksom inom andra konstärliga fält finns det gränser. Munnen begränsar föremålens storlek och ställer också höga materialkrav. Konsten är att skapa hållbara produkter som inte är farliga eller skadliga för hälsan. JAWPEER har låtit testa materialet noga. Det utsöndra inte några giftiga ämnen. För övrigt är det hållbarhet och stimulans som står i fokus för designen av elastiska tuggummin.

Målet för JAWPEER är att göra världens bästa elastiska tuggummin. Konsten är att hitta de målgrupper som behöver tugga av olika anledningar. Eftersom produkten är ny kräver det hårt arbete med att analysera behoven och anpassa produkterna till kunderna. Till att börja med har det varit viktigt med hållbarhet. Efter det kom en produktserie med olika storlek och hårdhet för att passa de olika de olika önskemål som har framkommit.


JAWPEER efterlyser designers som vill utveckla konsten att tugga

Produktutvecklingen av elastiska tuggummin handlar mycket om att hitta material med rätt egenskaper. Dessutom måste produkten vara behaglig att använda. Konsten att tugga förutsätter att det finns en form, storlek och konsistens som ger en estetisk upplevelse. Senare under 2021 kommer utvecklingen kompletteras med design av textur, smaksättning och förvaring. JAWPEER vill gärna samarbeta med industridesigners som är intresserade av att utveckla produkterna. Vi söker också konstnärer som vill utforska munnen som arena för konsten. Om du är intresserad hör gärna av dig till info [at] jawpeer.se.