Publicerad den Lämna en kommentar

Bakgrunden till JAW PEER

Bakgrunden till JAWPEER är denna hemska syn i badrumsspegeln som fick Peer att börja träna ansiktet
The view that started this business: Peer in the mirror a tired morning in January 2019

Bakgrunden till JAW PEER är vanlig manlig fåfänga. Det hela började en morgon när Peer såg sitt trötta ansikte i badrumsspegeln. Han betraktade sina begynnande rynkor, påsar under ögonen och hängande kinder.  Peer gillade inte sin spegelbild.  Ansiktet är den del av oss som omvärlden ser hela tiden, vårt personliga skyltfönster.  Han bestämde sig därför att göra något åt saken och börja träna ansiktsmusklerna.

Peer märkte att något händer med hjärnan

Peer googlade “träna ansiktet”, “hur man får bort rynkor” och “träningsredskap för ansiktet” och letade runt på nätet. Enda produkten han hittade i januari 2019 var en stor boll. Den ville han inte tugga på. Därför tillverkade han en egen ansiktstränare och började använda den. Då märkte han att det hände något med hjärnan när han tuggade. Han blev nyfiken.  “Det måste finnas ett samband”, tänkte Peer och började forska på saken. Så föddes idén på JAW PEER.

Bakgrunden till JAWPEER är fåfänga och nyfikenhet

Bakgrunden till JAWPEER är alltså fåfänga, slump och nyfikenhet. Den var ingen genial aha-upplevelse om vilken betydelse tuggandet har för hjärnan. Först gjorde Peer en prototyp och började träna ansiktsmusklerna. En dag använde han den samtidigt som han tränade hjärnan med appen Lumosity. När han ansträngde sig märkte att han att han började tugga intensivt. Samtidigt presterade Peer över sin normala förmåga och satte flera rekord. Han hade tur som upptäckte saken.

Dammsugarbelysningen blev inget världspatent

Första gången Peer gjorde en uppfinning hade han däremot otur. Han hade fått en superbra idé och skapat dammsugarbelysningen. Peer skulle städa på en mörk och smutsig vind och satte en stark lampa på dammsugarskaftet. Simsalabim! Ljuskäglan gjorde att han såg vartenda dammkorn i mörkret. Efter städningen var det jätterent. Men när Peer gick till Patent- och registreringsverket så fick han träffa en dryg tjänsteman som tog bort all glädje och entusiasm. Det dög tydligen inte som uppfinning. Därför blev det inget patent den gången.

 Med JAWPEER är det skillnad. Både namn- och designpatent säkrade. Det tekniska patentet lämnades in sommaren 2020 och hålls hemligt till slutet av 2021. Det gör inte intrång i något existerande patent såvitt vi vet. Planen är att söka PCT-patent sommaren 2021 så att vi kan undersöka vilka marknader som är intresserade av produkterna innan vi bestämmer hur vi ska utvidga patentet.

Välkommen att skriva en kommentar!