Publicerad den Lämna en kommentar

Tuggandet gör oss glada

Tuggande gör oss glada. Inte bara människan blir glad av att tugga utan även hennes bästa vän hunden.

Tuggandet gör oss glada. JAW PEER påverkar belöningscentrum i hjärnan positivt. Skaparen av produkten heter Peer. Han började att ta fram en produkt för att träna käken: the jaw på engelska. Från början tänkte han att man skulle tugga för att få snyggare käklinje och ansiktsform. Det visade sig att den hade många fler effekter än han trodde. Intressanta saker hände när Peer började tugga.

När han stoppade in en prototyp till CHEW PEER och började tugga så blev munnen liksom glad. Det kändes som att den fick någonting att leka med, som en hundvalp som får tag i en rolig pinne. Tuggleksaken åkte runt på olika sätt utan att han styrde det medvetet, han tuggade på olika sätt med alla möjliga tänder. Det kändes som att munnen och tungan hade längtat efter någonting att tugga på och visste precis vad den skulle göra.

Att tuggandet gör oss glada kan bero på att det är en rörelse, och kroppen mår bra av att röra sig. Peer läste flera vetenskapliga rapporter om tuggning och insåg att det som gör munnen glad är tuggandets koppling till hjärnan. En studie beskriver till exempel att personer som tuggar tuggummi är mindre stressade. Forskarna tror att det kan hänga ihop med att tuggandet ger bättre blodflöde i hjärnan.

Välkommen att skriva en kommentar!