Publicerad den Lämna en kommentar

Onaturlig och naturlig skönhet

Kännetecken på naturlig skönhet är raka tänder, markanta käkar och breda leenden.

Onaturlig och naturlig skönhet är två motstående estetiska ideal. Onaturlig skönhet skapas på konstgjord väg. Det handlar om smink, fillers, plastikkirurgi, botox, lösögonfransar, tandproteser eller annat. Naturlig skönhet sägs bero på genetik, livsstil och miljö. Forskning visar att människor med naturlig skönhet klarar sig bättre än de som är mindre attraktiva. De får mer röster i val, har bättre inkomst, är friskare och lever längre. Och utseendet är inte subjektivt – även bebisar tittar längre på ansikten som ses som attraktiva. Höga kindben, raka tänder, brett leende, jämn hy, markanta käkar och symmetrisk ansiktsform är några kännetecken.

Genvägen till skönhet

Eftersom skönhet är så viktigt är det inte konstigt att skönhetsindustrin växer lavinartat. Alla som har råd kan ta en genväg till det perfekta utseendet. Dessvärre finns det många risker och negativa sidor. Skillnaden mellan naturlig och onaturlig skönhet speglar modets förändringar. Medan utseendetrenderna växlar kan vissa ingrepp i kroppen vara permanenta, och de blir inte vackrare med tiden. Tatueringar bleknar, implantat åldras och nya rynkor uppstår efter en ansiktslyftning. Naturlig skönhet är aldrig fel, men heller aldrig högsta mode därför att den inte ger stora intäkter till skönhetsindustrin.

Oavsett om vi vill ha naturlig skönhet eller väljer att experimentera med förbättringar, är det avgörande att utgå från sitt självförtroende och följa sin inre känsla. Om man vill satsa på naturlig skönhet så är ansiktet viktigast därför att det är den synligaste delen av kroppen. Huden i ansiktet sitter fast i 40 muskler som styrs av känslor och bestämmer ditt utseende. För att vara vacker bör du använda dessa muskler genom att tugga och hålla humöret uppe!

Vanor för naturlig skönhet

Ansikten är lätta att påverka, särskilt under uppväxten. Naturlig skönhet beror på hur vi äter, andas, sover och våra känslor. Ansiktet berättar om hälsan, som kommer av nyttig mat, god sömn och hälsosamma vanor. Tugga silikontuggummi en halvtimme om dagen för att öka blodflödet till ansiktsmusklerna och få bättre muskelkontroll. Tuggning ger rymliga käkar och en jämn tandrad. Håll munnen stängd och andas genom näsan, även när du sover.

Tänker du på saker som får dig att le? Att le med ögonen och munnen samtidigt aktiverar de flesta muskler som gör ansiktet attraktivt. Undvik även stark sol och blåst; solhatt rekommenderas. Torr och skadad hud kan delvis repareras genom att smörja in ansiktet med yoghurt och citron ett par gånger om dagen. Förhoppningsvis gör du redan allt detta och är naturligt vacker. Annars är det lämpligt att ändra en vana; börja andas genom näsan, sova bättre och tugga mer CHUMI.

Välkommen att skriva en kommentar!