Publicerad den Lämna en kommentar

Varför ska man använda JAWPEER?

Länk till podcast om varför man ska använda JAWPEER

Varför ska man använda JAWPEER? Podcast där Peer berättar varför de är bra produkter och vilken nytta de kan göra för användaren. Här berättar jag litet mer om vad som händer när vi tuggar. Evolutionen har skapat munnen som ett multifunktionellt verktyg. Munnen är kroppens egen ”Swiss Army knife”.

Hjärnan är kopplad till munnen på många olika sätt. Vi kan utnyttja en massa fördelar om vi förstår hur munnen fungerar. För barn är munnen ett laboratorium. De undersöker föremål genom att smaka på dem. Det är inte så konstigt eftersom munnen innehåller mer nervkopplingar till hjärnan än till exempel ögonen. Munkänslan, tungan, smaken och doften i näsan samverkar för att analysera det vi har i munnen. Samma analys gör vi när vi hånglar: vi smakar på den vi kysser för att avgöra om vi passar ihop..

På den tiden människan var jägare och samlare var munnen vårt viktigaste redskap. Våra förfäder tuggade mer och hårdare. Tuggandet gynnade det naturliga urvalet och är därför sammankopplat med vårt belöningssystem.
CHEW PEER ger bättre tuggmotstånd än tuggummin. Frågan om varför man ska använda JAWPEER kan ha många olika svar. Produkten kan användas i samband med fasta och bantning, men den kan också användas för att sluta stoppa annat i munnen som cigaretter och snus.

Mewing

Produkterna kan också användas för MEWING, en träningsmetod som ändrar ansiktsformen. Tuggmuskeln masseter fylls med blod när man tränar tuggning. Blodet innehåller syre som också kommer till hjärnan.
När man tuggar ökar alltså syresättningen i hjärnan. Det är antagligen därför tuggande ger det ökad koncentration och förbättrar förmågan att hantera stress. De som har det stressigt på jobbet skulle behöva tugga mer. Min subjektiva upplevelse är att när jag tuggar frenetiskt så går världen runt omkring litet långsammare.
En förklaring kan vara att hjärnan arbetar snabbare eftersom den får mer syre. (…)

Välkommen att skriva en kommentar!