Publicerad den Lämna en kommentar

Mätt utan att äta

leptine molecule

Vetenskapen försöker förstå hur man kan bli mätt utan att äta. Det är inte en full magsäck som gör oss mätta utan ett hormon som heter Leptin. Leptin skickar signaler till hjärnan att vi är mätta. Tidigare trodde man att leptin bara bildades i fettvävnad, men ny forskning visar att det också produceras i salivkörtlarna och munslemhinnorna.  Ju mer kraft man tuggar med, desto mer saliv bildas. CHEW PEER stimulerar salivflödet kraftigt och ökar den totala leptinsekretionen upp till tre gånger (P <0,001). källa DOI: 10.1210/jcem.86.11.7998

Leptin skapar mättnadskänslor

Magsäckens väggar innehåller receptorer som tar upp leptinet som följer med saliven ner i magen. Det borde göra det möjligt att känna mättnadskänslor bara genom att tugga och svälja saliv. Att tuggande kan skapa mättnadskänslor har biologiska förklaringar. Våra förfäder som var samlare och jägare levde ofta nära svältgränsen. När det var ont om föda på savannen fick de leva på näring som fanns i till exempel rötter och benmärg. Då var det  bra att kunna bli mätt utan att äta. Det tar tid att få i sig näring genom att tugga sönder ben. Men det kan vi faktiskt ha glädje av även idag om vi har problem med vikten eller munhälsan.

En av testanvändarna har använt JAWPEER till att minska sitt småätande och bli mätt utan att äta. När godissuget har slagit till så åker en CHEWPEER in i munnen och efter några minuters tuggande har längtan efter godis och sötsaker försvunnit. Produkten är bättre både för tänder och BMI än smågodis. Om JAWPEER har denna effekt för flera användare så kan de alltså tugga för att hålla vikten nere. Enligt tidigare tuggstudier kan vi samtidigt bli piggare, tänka snabbare och få bättre arbetsminne. Andra studier menar att tuggande gör det lättare att koncentrera sig och hantera stress. Det finns dessutom ytterligare studier som menar att tugga ger bättre humör, impulskontroll, munhygien och andedräkt.

prova JAWPEER

Välkommen att skriva en kommentar!