Publicerad den Lämna en kommentar

Plastiskt tuggummi skräpar ner

Plastiskt tuggummi skräpar ner

Plastiskt tuggummi skräpar ner. Vi människor tuggar 500 000 ton tuggummi varje år. Mycket blir skräp på gator och torg. Drygt tjugo procent av all nedskräpning i Sverige är tuggummi. Det är dyrt att ta bort och därför förbjudet i t.ex. Singapore. I Rom kostar det 1 Euro (10 sek) att ta bort ett enda tuggummi från gatan. I London kostar det 10 miljoner pund varje år att ta bort tuggumifläckar. Inför OS i London 2012 städade man bort alla tuggummin å innerstadens gator. Det var 100 tuggummin på varje meter väg. Stockholms stad har en person anställd för att ta bort plastiskt tuggummi. Drottninggatan kostar en miljon kronor att städa ren från tuggummi och det tar en dryg månad. Sen dröjer det inte länge förrän det är dags att börja om från början igen.

Plastiskt tuggummi inte bra för kroppen

Basen i plastiskt tuggummi (Gum Base) består av plast- och oljeprodukter. Det tar 20-25 år för naturen att bryta ned Gum Base, därför är det inte särskilt miljövänligt. Plastiskt tuggummi skräpar ner även i kroppen. De innehåller ofta konstgjorda sötningsmedel som sorbitrol, xylitol och aspartam. Sorbitol kan vara laxerande och för de som är allergiska mot aspartam är det livsfarligt. För hundar är plastiskt tuggummi också livsfarligt. Hundar tål nämligen inte xylitol. Många tuggar tuggummi för att få fräschare andedräkt, men de tillsatta smakämnena kan på sin höjd dölja den dåliga andedräkten. Det är saliven som gör andedräkten bättre. Salivutsöndringen är större om vi tuggar på hårdare material därför att då stimuleras spottkörtlarna mer. Därför får du bättre andedräkt av elastiska tuggummin.

Elastiskt tuggummi skräpar inte ner

JAWPEER säljer elastiskt tuggummi. Till skillnad från plastiskt tuggummi så klibbar de inte. De fastnar inte i asfalten och skräpar inte ner. JAWPEER ger prenumeranterna rabatt om de skickar tillbaka sina gamla använda produkter. De används för att tillverka nya yogamattor mm. Därför skräpar inte elastiskt tuggummi ner. Elastiskt tuggumi behåller samma form och tuggmotstånd. Därför kan det användas flera gånger. Ett enda elastiskt tuggummi har större tuggmotstånd än en hel ask (20-24) plastiska tuggummin. Vi tycker att våra produkter är minst 20 gånger bättre för miljön än plastiskt tuggummi.

utforska JAWPEER

Välkommen att skriva en kommentar!