Publicerad den Lämna en kommentar

JAWPEER är hårdare än tuggummi

JAWPEER är hårdare än tuggummi. Hårdheten i elastiska material mäts i enheten Shore. Mätinstrumentet som används är en Durometer. En liten kon trycks in i materialet så långt det går. Durometern mäter hur mycket kraft som krävs för att trycka in konen i botten. Då kan mäta vilket motstånd materialet har. Ju större motstånd i materialet, desto större kraft behövs för att trycka in konen.

Shoreskalan visar att JAWPEER är mycket hårdare

Shoreskalan är graderad från noll till 100. Shore A används för medelhårda elastiska material. Olika material har olika motstånd. Ett normalt bildäck har t.ex motståndet 50 Shore A medan ett hårdare skateboardhjul har omkring 90 Shore A. I videon används en durometer för att jämföra JAWPEER medium och hard med V6 tuggummi. Resultatet visar att JAWPEER är mycket hårdare än tuggummi: 30-40 Shore A jämfört med noll för tuggummi. Det är den främsta anledningen till att använda JAWPEER och inte tuggummi om man vill träna sina tuggmuskler.

Videon avslöjar ett fel

När videon spelades in avslöjades ett fel. Peer blev förvånad över den första (CHEW PEER hard) bara var 30-40 Shore A. Det var fel. Hårdheten borde ha varit runt 50 Shore A, men den var inte hårdare än CHEW PEER medium. Efter inspelningen kontrollerades beställningen och det visade att det i själva verket var en CHEW PEER medium – tillverkaren hade glömt bort att tillsätta den blå färgen. Efter det kontrolleras nya leveranser med stickprovskontroll för att kolla att rätt färg har rätt hårdhet. CHEW PEER har tre olika hårdheter: 30, 40 och 50 ShA. Motsvarande färger är grön, blå och transparent. När man har tuggat ett tag minskar hårdheten med runt 10 ShA. Men alla produkter från JAWPEER är ändå mycket hårdare än tuggummi.

Välkommen att skriva en kommentar!