Publicerad den Lämna en kommentar

Stimulera din munkänsla

JAWPEER stimulerar din munkänsla. JAWPEER gör så att vi kan använda munnen och tänderna som verktyg. Munnen är något av kroppens laboratorium. Det märker man på små bran. Vill de undersöka någonting så stoppar de det i munnen. Det gör faktiskt vi vuxna också fast vi inte är medvetna om det. Stora delar av hjärnan samverkar då för att analysera saken.

Tungan har en central roll i vårt system

Om våra kroppsdelar skulle vara lika stora i verkligheten som de är för hjärnan så skulle munnen vara enormt stor. Munnen är dörren till vårt inre universum. Tungan har en central roll som kroppens dörrvakt. Med sin position och alla nerver är tungan nästan som en liten människa inuti människan. Ingen annan kroppsdel har lika många olika kopplingar till hjärnan som tungan.

Stimulera din munkänsla med JAWPEER

Munkänslan består av de samlade sinnesintrycken från munnen. Munkänslan avgör vad som är ätbart eller inte. Den kombinerar smak och konsistens, hetta, kyla, stickningar och domningar till en helhetsupplevelse. Den aktiverar även nervceller som förmedlar njutning och smärta. De flesta känselnerver sitter på tungan och runt tänderna. Munkänslan måste stimuleras för att vi ska må bra. Innan människan började laga mat så tuggade våra förfäder flera timmar varje dag. Om man inte vill äta dagarna i ända så kan man tugga JAWPEER.

Välkommen att skriva en kommentar!