Publicerad den Lämna en kommentar

Måste JAWPEER ha säkerhetslina?

Måste JAWPEER ha säkerhetslina? Frågan kan tyckas litet konstig, men det finns regler för hur konsumentprodukter måste vara utformade. Om det finns risk att skada sig så måste dels kunden informeras och dels måste riskerna minimeras. Information ges i den produktdatablad som JAWPEER skickar med beställningen. För att minimera riskerna har vi varningsetiketter som visar att elastiska tuggummin är olämpliga för små barn under tre år. Dessutom bifogar vi tandtråd till en säkerhetslina för att göra det enkelt för kunderna att testa utan att ta några risker.

En del personer har sämre munmotorik

Det finns personer med nedsatt munmotorik eller tuggförmåga. Några av dem har stor glädje av att använda JAWPEER. Dit hör till exempel äldre med begynnande Alzheimer’s. Dessa personer löper också större risk att sätta sin CHEW PEER i halsen. För att de inte ska drabbas av olyckor skickar vi med material till säkerhetslina. Tyvärr kan vi inte tvinga någon att använda den, men vi hoppas att alla som har Dysfagi eller liknande problem med nedsatt motorik använder säkerhetslina för att vara på den säkra sidan. Åtminstone till en början.

Måste JAWPEER ha säkerhetslina även om man har bra munmotorik?

De flesta användare har väldigt bra munmotorik. De kommer aldrig att behöva använda säkerhetslinan. Men det kan vara bra att göra i ordning den ändå. Det finns nämligen ett extra användningsområde för CHEW PEER som förutsätter att man har en säkerhetslina. Om vi doppar tuggprodukten i C-vitamin och gör fast den med säkerhetslina så kan den användas som “piprensare” för halsen. De flesta förkylningar börjar med att angripa svalget där vi inte kommer åt att klia. Därför har förkylningen kunnat föröka sig innan den har gått vidare och angripit andra delar av kroppen. Med CHEW PEER i säkerhetslina kan denna process störas. Bakterierna gillar inte förändrad miljö. Genom att svälja CHEW PEER och dra upp den i säkerhetslinan några gånger så förstör CHEW PEER etableringsfasen. Det ger immunförsvaret tid att skicka mördarceller och bilda antikroppar.

Videon visar hur man knyter en säkerhetslina

Säkerhetslinan ska vara ihopknuten med Albright Knot som är en internationellt välkänd fiskeknut. I videon visar Katja Karlström hur man knyter den. Ta en meter tandråd av hög kvalitet. Gör en ögla på ena sidan och trä igenom linans andra ände genom öglan. Linda linans ände runt öglans hals minst tio varv. För sedan änden av linan tillbaka genom öglan åt samma håll som den kom ifrån. Spänn knuten genom att dra från båda hållen samtidigt. Dra åt knuten ordentligt och testa att den håller. Dra sedan linans ögla genom mitthålen i CHEW PEER. Trä linan genom öglan på andra sidan. Klart. Fäst säkerhetslinan i ett knapphål eller liknande. Ha inte säkerhetslinan runt halsen som ett halsband. Tandtråden är så vass att linan kan skada halsen om den skulle råka fastna.

Välkommen att skriva en kommentar!