Publicerad den Lämna en kommentar

Vilket är världens dyraste tuggummi?

Mastik Gum Gold är inte längre världens dyraste tuggummi. Det är numera JAWPEER.

Vilket är världens dyraste tuggummi? MASTIKA GUM GOLD var dyrast innan JAWPEER kom. En förpackning kostar 2310 svenska kronor. Förpackningen innehåller fyra askar och varje ask innehåller 24 tuggummin. Tjugofyra gånger fyra är 96. Om vi dividerar priset med 96, så ser vi att varje tuggummi kostar drygt 24 kronor. Vad motiverar den höga kostnaden? MASTIKA’s argument är att tuggummit är sötat med Xylitol och dekorerat med guldflagor. Xylitol är inte lika onyttigt än Aspartam, men det är relativt vanligt som sötningsmedel i tuggummin. Guld är desto ovanligare, men det är varken nyttigt eller onyttigt. Guld utsöndrar nämligen ingenting på sin väg genom kroppen.

MASTIKA GUM GOLD inte längre världens dyraste tuggummi

Problemet är att MASTIKA’s marknadsföring inte stämmer. MASTIKA GUM GOLD är inte världens dyraste tuggummi. Världens dyraste tuggummi (2021) är istället det största av JAWPEERs elastiska tuggummin. En ask med sex CHEW PEER LARGE kostar 247 kronor. Det innebär att varje tuggummi kostar drygt 41 kronor. Men JAWPEER ser sig inte som tillverkare av världens dyraste tuggummi. Istället berättar vi gärna att det lönar sig att tugga elastiska tuggummin, eftersom de rengörs och återanvänds om och om igen. Det betyder att produkterna är mycket prisvärda.

Stora skillnader mellan världens dyraste och näst dyraste

Marknadsföringspsykologer vet att guld har ett symbolvärde. Det bidrar till att produkten känns värdefull, även om det inte fyller någon praktisk funktion. Om vi jämför produkterna ser vi att de har stora skillnader. För att framstå som exklusivt har MASTIKA inte bara guldflagor. De har också lyxig, gyllene förpackning. JAWPEER har däremot en enkel förpackning och satsar istället stenhårt på produkternas kvalitet. Övergången från plastiskt till elastiskt material innebär nya möjligheter för tuggummidesignen. Därför har vi valt material, storlek, hårdhet och form med största omsorg. Målet är att möta användarnas krav på stimulans, miljövänlighet och säkerhet. Resultatet är att JAWPEER inte utsöndrar några mätbara substanser. Tuggummit klibbar inte heller fast på gator och torg. Därför är elastiska tuggummin bättre både för utseendet, tankarna, humöret och miljön.

Världens dyraste tuggummi har högst kvalitet

MASTIKA GUM GOLD må vara det lyxigaste tuggummit, men JAWPEER är bättre förankrat i vetenskapen. Vi har undersökt vad som händer när man tuggar. JAWPEER visar sig vara överlägset plastiska tuggummin när det gäller att öka blodtillförseln i hjärnan. Vår USP är bättre tuggmotstånd och därmed mest valuta för pengarna. Vi vänder oss till kunder som betalar extra för kvalitet och miljövänlighet.

Välkommen att skriva en kommentar!