Publicerad den Lämna en kommentar

Tuggning ökar metabolismen

Tuggning ökar metabolismen. Ett annat ord för metabolism är ämnesomsättning. Rörelse och träning ökar ämnesomsättningen. Då förbränner vi mer energi, andas mer och blodet pumpar runt snabbare. Tuggning ökar metabolismen på många olika sätt.

Stomatognatiska systemets ämnesomsättning

En viktig metabolism sker i det Stomatognatiska systemet. Där samverkar mun, tänder, käkar, tunga och svalg med centrala delar av hjärnan. Tuggning ökar dels metabolismen genom att underlätta matsmältningen. Den börjar med att vi tuggar och finfördelar maten. I munnen börjar vi bryta ner födan och ta upp näring. Vagusnerven sköter kommunikationen mellan hjärnan och våra inre organ. Vagus övervakar även sväljprocessen. När vi tuggar utsöndras saliv från omkring 100 olika körtlar som innehåller ämnen som behövs för att bryta ner maten och rengöra munnen.

Trigeminal den största ansiktsnerven

När vi tuggar aktiveras Trigeminalnerven, den största av huvudets nerver. Den hanterar sinnesintryck från stora delar av huvudet samt styr tuggandet. Trigeminalnervens kärna sitter i Medulla, kroppens “taktcentrum” som sitter i hjärnstammen. Den har tre grenar som sträcker sig till munnen, ansiktet och ögonen. Tuggning ökar aktiviteten i trigeminal och ger därmed blod till hjärnans centrala delar.

Tuggning ökar ämnesomsättningen i ansiktet

När vi tuggar tränar vi också muskler. Om du vill träna för att bli vacker så ska du träna ansiktet, därför att det är den del av kroppen som omgivningens blickar söker sig till. Ansiktet är den enskilda del av din kropp som syns allra mest. Musklerna i ansiktet bestämmer utseendet. Många tränar kroppen varje dag, men få tränar ansiktet. Du kan träna ansiktsmusklerna genom att äta morötter och hårt bröd. Men det finns en gräns för hur mycket du kan äta. Många använder dyra ansiktscremer för att få fasta konturer och vacker hy. Sanningen är att huden behöver vätska, fett och metabolism för att hålla sig spänstig. Det får den om du smörjer in dig med Nivea och använder JAWPEER en stund varje dag. Att tugga JAWPEER ökar metabolismen i ansiktet mycket mer än vanligt tuggummi.

Välkommen att skriva en kommentar!