Publicerad den Lämna en kommentar

Kan man träna bort rynkor?

Kan man träna bort rynkor? Frågan blev aktuell efter studien Sanningen om hudvård i SVT som visade att dyra antiage-krämer inte gör någon skillnad. Det finns inga genvägar till vackert ansikte. Precis som med övriga kroppen är det träning som gäller. En review av nio vetenskapliga tester av Face Yoga berättar att alla visar positiva resultat. Enligt en studie 2018 i amerikanska hudvårdsjournalen JAMA Dermatology är det framförallt rynkor i nedre delen av ansiktet som kan tränas bort med Face Yoga. Rynkor runt munnen och käkarna kan bero på olika saker, men det är de som är lättast att behandla med JAWPEER och Face Yoga.

Så kan man träna bort rynkor med JAWPEER

JAWPEER fyller ansiktets vävnader med blod. Ansiktsyoga stimulerar sedan huden att läka. För att läka behöver huden näring, och det får den genom blodet som tillförs med JAWPEER. Det innebär att skadade celler kan repareras med ämnen som transporteras via blodomloppet. Blodet levererar fukt, fett och vitaminer – allt som behövs för huden att börja läka. Om cellerna är alltför skadade så dör de istället och ersätts med nya. Läkningen kan påskyndas om man applicerar en fuktbevarande kräm som till exempel NIVEA. Ha inte på någon kräm som svider. Det skadar sannolikt huden mer än det hjälper.

Man kan träna bort rynkor i de röda fälten och stärka kollagenlagret i de gröna fälten på bilden.

Ansiket förändras med åldern om vi inte gör något åt saken. I de röda områden som visas på bilden ovan kan det bildas rynkor och hudpåsar. I de gröna områdena blir hudens kollagenlager successivt tunnare. Som tur är sitter huden fästad i ansiktets muskler. Genom att träna musklerna hålls huden på plats. Ämnesomsättningen ökar också så att kollagenlagret i underhuden kan växa. Principen för Face Yoga är att motarbeta de veck som annars bildas genom att släta ut dem med händerna och öva spänsten i ansiktets muskler. Med över 40 olika muskler och mängder av nerver är ansiktet och munnen de delar av kroppen där den motoriska kontrollen är bäst.

Grundkänslor påverkar rynkbildningen

Anledningen till att vi har så mycket muskler och nerver i ansiktet är att det är vårt kommunikationssystem för känslor. Ansiktsuttrycket kunde berätta om känslor långt innan talspråket utvecklades. Människans grundkänslor påverkar även rynkbildningen. Bekymmer brukar synas mellan ögonbrynen, förvåning ger horisontella veck i pannan och glädje bildar kråkfötter i ögonvrån. Rynkorna påverkas också av väder och vind, i synnerhet av stark sol och blåst. Seglare brukar bli väderbitna med åren. Många olika känslor visar sig på käkarna och runt munnen. Skrattgropar kan vara charmigt, men spår av ilska, rädsla eller förakt vill vi helst inte skylta med. Därför är det skönt att man kan träna bort rynkor i just dessa områden med JAWPEER och Face Yoga.

Välkommen att skriva en kommentar!