Publicerad den Lämna en kommentar

Öka blodflödet till hjärnan

Öka blodflödet till hjärnan genom att tugga.

Öka blodflödet till hjärnan kan man göra på olika sätt. Blodtillförseln genom halspulsådern syresätter hjärnan. När vi tuggar på något som gör motstånd så ökar blodet kraftigt i centrala delar av hjärnan. En produkt speciellt utformad för att ge bra tuggmotstånd användes vid en vetenskaplig undersökning. Resultatet visade att blodflödet ökade med 7-28% i de undersökta delarna av hjärnan när testpersonerna tuggade. Ökningen var störst i delar som koordinerar kroppens rörelser, mellan 25-28%.

Ju hårdare man tuggar, desto mer ökar blodflödet

Elastiska tuggummi kan användas för att öka blodflödet till hjärnan eftersom produkterna tuggas med molartänderna. Flera vetenskapliga rapporter bekräftar att tuggande med dessa tänder ökar blodflödet i hjärnan. Det finns också ett positivt samband mellan syresättning av blodet i hjärnan och muskelaktivitet i tuggmuskeln. En japansk studie kom fram till att ju hårdare man tuggar med tuggtänderna, desto mer blod i hjärnan.

Använd JAW PEER för att öka blodflödet i hjärnan

JAW PEER är elastiska tuggummin som kan öka blodflödet till hjärnans centrala delar. De kan också användas för att träna käkmusklerna. Konkurrerande käktränare som JAWLINEME tuggas med framtänderna . Men att använda framtänderna har motsatt effekt på blodförsörjningen. Biter man hårdare med framtänderna så minskar blodflödet i de aktuella delarna av hjärnan. Därför kan man inte använda dessa käktränare för att uppnå effekten.

Källa: Nature

Vad är det då som är så bra med att öka blodtillförseln till hjärnans centrala delar? Blodet ger syre och näring, till exempel till hippocampus. Risken för allvarliga sjukdomar minskar och du tänker bättre. Du blir pigg och alert av att tugga. CHEW PEER kan också ge bättre humör och göra så att du kan arbeta effektivare under kortare perioder.

skaffa JAWPEER

Välkommen att skriva en kommentar!