Publicerad den Lämna en kommentar

Öka blodflödet till hjärnan

Öka blodflödet till hjärnan kan man göra genom att tugga hårt. Blodet genom halspulsådern syresätter både tuggmusklerna och hjärnan. Det betyder att när vi tuggar med kraftigt motstånd så ökar blodet i centrala delar av hjärnan. En produkt speciellt utformad för att ge bra tuggmotstånd användes vid en vetenskaplig undersökning. Resultatet visade att blodflödet ökade med 7-28% i de undersökta delarna av hjärnan när testpersonerna tuggade. Ökningen var störst i delar som koordinerar kroppens rörelser, mellan 25-28%.

Ju hårdare man tuggar, desto mer ökar blodflödet

Elastiska tuggummi kan användas för att öka blodflödet till hjärnan eftersom produkterna tuggas med molartänderna. Flera vetenskapliga rapporter bekräftar att tuggande med dessa tänder ökar blodflödet i hjärnan. Det finns också ett positivt samband mellan syresättning av blodet i hjärnan och muskelaktivitet i tuggmuskeln. En japansk studie kom fram till att ju hårdare man tuggar med tuggtänderna, desto mer blod i hjärnan.

Använd JAWPEER för att öka blodflödet i hjärnan

Källa: Nature

Vad är det då som är så bra med att öka blodtillförseln till hjärnans centrala delar? Blodet ger syre och näring, till exempel till hippocampus där nya hjärnceller bildas. Du blir även pigg och alert av att tugga. CHEW PEER kan också ge bättre humör och göra så att du kan arbeta effektivare under kortare perioder. Och viktigast är kanske att undvika att drabas av allvarliga sjukdomar som demens och Alzheimers. (källa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34376281/)

skaffa JAWPEER

Välkommen att skriva en kommentar!