Publicerad den Lämna en kommentar

Attraktiva tuggummin

Ett Fabergéägg med en CHEWPEER inuti istället för ring.

JAWPEER är en samling attraktiva tuggummin, CHEW PEERS. De finns i tre olika storlekar och hårdheter. Än så länge har de ingen smak, men det är på gång för de som vill ha. Är JAWPEER något för dig? Gör vårt test och kolla.
Vilken ska man välja? CHEW PEER collection gör det enkelt. Den innehåller alla ‘smakprov’, det är bara att pröva sig fram till den som passar. Börja med små och mjuka och känn dig fram. CHEW PEER LARGE är till för dig som brukar ta många plastiska tuggummin samtidigt, tycker om att tugga och vill ha en större utmaning.

Hur blev våra tuggummin attraktiva? Många ska ha cred för det. Först och främst min mentor Lars Barkström, sedan IDE[A]CTION, VINNOVA och Paola på ALMI som sa åt mig att satsa på forskning. Forskning skapar kunskap som utvecklar produkterna och gör dem attraktiva. Attraktiva produkter är både säkra, hållbara och användbara. Säkerheten kommer först. Därför anlitas RISE som kontrollerar så att produkterna inte innehåller skadliga ämnen. Testprotokollet finns att läsa här.

Hållbarhet för miljöns skull

Hållbarheten är viktig, inte minst för miljön. Tuggummi har hittills varit en engångsprodukt som tar 20-25 år att bryta ner. Förra året tuggade världens befolkning 500 000 ton tuggummi, varav en stor del hamnar i naturen. Därför lanserade vi elastiska tuggumin. Målet är att en enda CHEW PEER ska ersätta 250 plastiska tuggummin. Men tuggande sliter hårt och det finns nästan inga material som klarar både miljökraven och belastningen. Vi arbetar hela tiden med produktutveckling, nuvarande produkt är den senaste prototypen. Med andra ord fortsätter utvecklingen successivt. Än har vi en bit kvar innan vi är riktigt nöjda med produkten.

JAWPEER bygger på att tuggande har många goda effekter. Därför kan de vara användbara på många sätt. En viktig effekt är att syresättningen ökar i centrala delar av hjärnan. Det kan göra användaren lugnare, mer fokuserad och bättre på problemlösning. Detta ska nu undersökas närmare i en studie ledd av KTA. Om den ger bra resultat så fortsätter forskningen med att undersöka effekten för olika målgrupper.

Kunder från olika målgrupper

En intressant sak är att tuggandet kan vara bra för många olika syften: munhygien, minska rynkor, minska stress, hindra bitande i kindköttet, öka koncentration, förbättra ansiktsformen mm. Flera olika målgrupper är därför intresserade. Än har JAWPEER inte specialiserat sig på en särskild kundgrupp. Marknadsföringen riktar sig åt olika håll. När allt kommer omkring är det ändå kunderna som avgör saken. Vilken målgrupp är mest intresserad? Genom att pröva och utveckla nya användningsområden är de tidiga kunderna ovärderliga. Här kan du bidra till utvecklingen om du vill genom att beställa och hjälpa till att testa. Är JAWPEER något för dig? Gör vårt test och kolla.

Välkommen att skriva en kommentar!