Publicerad den Lämna en kommentar

Utforska dina okända sinnen

Utforska dina okända sinnen med JAWPEER. Filosofen Aristoteles skrev att vi har fem sinnen: syn, hörsel, smak, lukt och känsel. Men vi har många fler. Författaren Guy Murchie räknar upp 32 sinnen i sin bok The Seven Mysteries of Life (1978). Ett exempel är balanssinnet som registrerar jordens gravitation. Hjärnan bearbetar informationen och ser till så att kroppen befinner sig i balans. Ett annat av våra okända sinnen kallas proprioception. Det ger oss en känsla för fysiska kroppar.

Munnen är understimulerad

Munnen är särskilt känslig för sinnesintryck av form och konsistens. JAWPEER är som gjort för att stimulera munnens sinnen genom att de har större tuggmotstånd än vanliga tuggummin. Munnen är något av kroppens laboratorium. I vårt moderna samhälle använder vi tyvärr inte munnen så mycket. Internet, film, TV, radio och tidningar utnyttjar bara synen och hörseln. Munnen är därför understimulerad.

Hjärnans självspelande piano

När vi använder JAWPEER startar hjärnan ett automatiskt program som liknar ett självspelande piano där tänderna fungerar som tangenter. När vi kör programmet och tuggar runt så aktiveras olika delar av hjärnan och ljuv musik uppstår. Tuggningen gör oss mer koncentrerade och samtidigt mindre stressade. Dessutom blir vi på bättre humör.

Tuggning hjälper oss att tänka och minnas

Om vi inte tuggar får vi problem. Det finns ett tydligt samband mellan tuggförmåga och hjärnaktivitet: bland de som har dålig tuggförmåga är risken för demens och Alzheimer mycket större. Tuggning ökar blodflödet i centrala delar av hjärnan som hjälper oss att tänka och minnas. Mer än var tionde person har problem med att tugga. Då kan det vara extra viktigt att använda JAWPEER. Men ta det försiktigt. Munnen har även ett väl utvecklat sinne för smärta. Käksmärtor är inte roligt. Prata med din tandläkare eller bettfysiolog och be att få ett träningsprogram för att bli av med smärtan.

Metasinnen som registrerar njutning och smärta

Sinnen som bygger på intryck från andra sinnen kallar vi metasinnen. Ett sådant är smärtsinnet. Ett annat metasinne är känslan för skönhet eller välbehag. När det gäller njutning är munnen ofta inblandad därför att den är så rik på nervceller. Munnen är nämligen också kopplad till våra sinnen för sexualitet och kommunikation som ger många människor stor njutning.

Utforska dina okända sinnen med JAWPEER

Att tugga kan stimulera åtminstone tio sinnen. Förutom smak och lukt känner munnen även temperatur, smärta, välbehag, proprioception, lätt beröring, hård beröring, äckelkänslor (ett eget sinne!), närings-, vätske- och saltbalans.

Alla dessa sinnen förenas i det som kallas munkänsla. JAWPEER är därför en upplevelse utöver det vanliga. CHEW PEER Collection innehåller produkter som är olika stora och hårda för att du ska kunna utforska din munkänsla och hitta den personliga favorit som ger dig mest njutning.

utforska produkterna

Välkommen att skriva en kommentar!